валута: 
Вход / Регистрация - забравена парола
Начало » Обща информация

Предприятието е създадено 05.03.1991г. като ЕТ "Кали – 66"
Под тази форма, предприятието развива дейност до 2005г., когато на 14 февруари е създадена фирма "Кали България" ЕООД.
Първоначално, фирмата развива дейност в областта на модата чрез откриването на първата за гр. Враца агенция за модели.
От 1995г., като основна дейност на фирмата се утвърждава производството на униформено облекло, спално бельо и знамена.Понастоящем, основните производствени звена са: медицински облекла, облекла за хотелиерство и ресторантьорство, работни облекла и знамена, като медицинските облекла заемат над 80% от произвежданата продукция.
Технологичният процес в предприятието е изцяло съобразен с насочеността на производството.
През годините, фирмата прави непрекъснати усилия за оптимизиране на производственият процес, основно чрез допълване и модернизиране на наличното оборудване. Така от наети, в началото, стари и неефективни машини и кроене с ножици, понастоящем, фирмата разполага с модерна CAD/CAM система за кроене и създаване на нови модели, на фирмата "Инвестроника Системс", закупена през 2004г. от световния лидер в бранша "Лектра" - Франция, както и с изцяло обновен машинен парк, предимно с марката "Брадър".

Основните производствени направления, във фирмата са:
• медицински облекла (80% от произвежданата продукция);
• облекла за хотелиерство и ресторантьорство (12% от произвежданата продукция);
• знамена (8% от произвежданата продукция);

Прилаганата политика на абсолютна безкомпромисност по отношение качеството на продукцията, конкурентните цени /собствен внос на материали/, кратките срокове за изпълнение на поръчките и бродирането на фирмено лого за всеки от клиентите, правят "Кали България" ЕООД един от водещите производители на медицинско облекло в страната.

Маркетинговата политика заема изключително важно място в дейността на "Кали България" ЕООД. Още от стартирането на производствената дейност, непрекъснато се търсят възможности за по – пълно задоволяване съществуващите и предполагаеми потребности на клиентите и за по – лесното достигане на фирмената продукция до тях.
Като основни средства за адекватен отговор на динамиката в клиентските потребности, се разчита на:
• непрекъснато разширяване на продуктовата гама чрез разработване на модели с нови дизайнерски решения по отношение на кройки и цветова гама – към момента се предлагат над 51 артикула в категории «мъжко» и «женско»;
• специално отношение към всеки клиент;
• конкурентна ценова политика – на вътрешния пазар, фирмата се стреми да поддържа цени, по – ниски с до 10 % в сравнение с тези на преките конкуренти;
• Дистрибутивната политика на "Кали България" ЕООД е изградена от няколко канала:
• два представителни магазина: в гр. Враца, намиращи се непосредствено срещу производствената база и в гр. София, намиращ се на адрес: ул. "Цар Петър", № 9 /срещу медицинска академия/;
• интернет сайт с "On – line" магазин (www.kali-bg.com) ;
• директни продажби и куриерски пратки от производствената база.

"Кали България" ЕООД прилага и активна рекламна политика, главно чрез Интернет и ежегодни участия в специализирани изложения:
• "Булмедика, Булдентал, Буллабор" – м. май в Интерекспо център;
• "Медикус, Денто, Галения" - месец октомври в Международен панаир гр. Пловдив;
• "Медика 2008" – месец ноември в Дюселдорф, Германия.
Участието на "Медика 2008" в Дюселдорф бе свързано с открития през месец ноември 2008г. офис на фирмата в гр. Мюнхен, Германия.